Sla in soorten (Snijsla, Rode Eikebladsla, Lollo Rosso sla, veldsla en Rucola sla).

De sla in deze soorten zijn makkelijk te kweken. Alleen water geven is voldoende. Als de planten volgroeid zijn kunt u eenvoudig oogsten door het blad op 1 cm van de bovenkant van de pot af te snijden. Als u meerdere soorten heeft gekocht kunt u elke dag een beetje van elke pot afsnijden en uw eigen verse sla mix op tafel zetten. U kunt deze soorten ook mixen met een krop sla uit de winkel. Als u dit mixt heeft u een waar kleur en smaken spektakel op tafel.

De snij soorten ( alle soorten behalve de Lollo Rosso- dit is n.l. een krop groeier) groeien weer terug na het oogsten zodat u na een week of 3 tot 6 weer kunt oogsten van dezelfde pot.

Ziektes en plagen

Luizen kunnen nog wel eens neerdalen op de sla in soorten (Snijsla, Rode Eikebladsla, Lollo Rossosla, Veldsla en Rucolasla). De kans dat dit gebeurt is klein maar altijd aanwezig.

De enige goede manier om dit te behandelen zonder chemicaliƫn is de luizen van het blad af te schudden en af te spoelen met kraanwater.

Doe dit met enige regelmaat als u luizen waargenomen heeft en u zult zien dat ze dat wegblijven omdat ze geen kans hebben om zich te vermenigvuldigen.

Watergift

Geef bij droog weer elke dag een beetje tot veel water. Bij te weinig water wordt het blad gelig en gaat slap hangen. Geef dan extra veel water en dan ziet u dat de plant zich gemakkelijk hersteld. Haal het verdroogde blad weg.

Bemesting

Voor al onze producten geldt dat er voldoende voedingsstoffen in de grond zit voor het hele groeiseizoen. U hoeft niets toe te voegen. Voegt u toch iets toe dan verstoort dat het evenwicht en daarmee ook de groei en bloei van de plant met een negatief resultaat.

Ga terug naar de kweektips overzichtspagina.