Aardappelen

Wij hebben als plantmateriaal een zogenaamde s- klasse aardappel gebruikt. Dit om ziekte vorming te voorkomen. In aardappels kunnen vele ziektes komen en dat willen wij hiermee voorkomen. Er komt veel lof op de aardappel. Als dit te groot wordt naar uw zin, knip dan de plant tot een 20-25cm boven de pot af. Dan groeit hij weer met gemak terug. Eventueel kunt u dit herhalen. Als de aardappel groot wordt gaat de pot bol staan van de aardappels en wordt helemaal misvormd. Dan is de tijd rijp om te gaan oogsten. Maak de pot kapot, spoel de grond van de aardappels en spoel ze even schoon. Er zitten genoeg aardappels in de pot voor een maaltijd van 4 personen.

Ziektes en plagen

Waarschijnlijk zal er niets geen ziektes en plagen in uw aardappel plant komen. Maar als er wat schimmel ziektes en verwelkingsziektes in uw aardappelplant komen, is dit vaak funest voor de plant. Dit zal door ons goede uitgangs materiaal waarschijnlijk niet voorkomen, maar we kunnen het helaas niet uitsluiten. Hier valt helaas dan ook niets aan te doen.

Watergift

Geef bij droog weer elke dag veel water. Bij teveel water wordt het blad gelig. Laat dan de pot een beetje opdrogen en dan pas weer water geven.

Bemesting

Voor al onze producten geldt dat er voldoende voedingsstoffen in de grond zit voor het hele groeiseizoen. U hoeft niets toe te voegen. Voegt u toch iets toe dan verstoort dat het evenwicht en daarmee ook de groei en bloei van de plant met een negatief resultaat.

Ga terug naar de kweektips overzichtspagina.